sunnuntai 25. elokuuta 2013

Nopea leipä

 
Tänään päivä on mennyt joutuisasti.
Päiväruoan syötyämme lähdimme Ikeaan ostamaan meidän huoneeseen pöytää.
Nyt Ukkoseni kanssa ollaan järjestelty huonettamme uuteen uskoon.
Minä siinä sivussa tein taas sunnuntaiseen tapaani viikolle parit uuniruoat valmiiksi. Pannariakin valmistin samoin, kun tätä herkullista leipää.
Olen tämmöistä saman tapaista tehnyt ennenkin ja kehunut maasta taivaisiin.
Tähän leipään inspiraation sain Kotikokki sivuston maailman helpoin leipä ohjeesta.
 
 
7 dl vehnäjauhoja
1/4 tl kuivahiivaa
2 tl suolaa
3 1/2 dl (42 asteista) vettä

 
Sekoita kuivat ainekset keskenään. Lisää vesi ja sekoita käsin vain sen verran, että ainekset ovat juuri ja juuri sekaisin, ei siis saa vaivata! Taikinasta pitäisi tulla melko löysää. Jätä taikina  kelmulla peitettynä kuplimaan rauhassa noin 12-18 tunniksi.

Laita kannellinen kattila tai pata kylmään uuniin
ja uuni lämpenemään 225 asteeseen.
Taittele valmis taikina leiväksi ja laita kattilaan kun uuni on valmis. Paista ensin kannen alla 30 minuuttia ja vielä 15-20 minuuttia ilman kantta. Leipä on valmis, kun se on  kullan ruskea pinnaltaan.
 
 

6 kommenttia:

  1. Just eilen illalla googlettelin leipäohjeita ja olin jo päättänyt, että ehdottomasti tätä kokeilen loppuviikosta! Kas kun sattuikin samat ajatukset sunnuntaina.

    VastaaPoista
  2. Tein ohjeen mukaan ja leivästä tuli aivan mallikas vehnäleipä. Ihan ekstempore leipä se ei ole kun pitää mielihalu ennakoida jo edellisenä iltana, mutta vähällä vaivalla se syhtyi ja maku ja koostumus ovat juurisellaiset kuin vehnäleivässä kuuluukin.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiito, helppo herkku. Mutta tosiaan aikaa menee odottaessa herkun valmistuvan.

      Poista
  3. Usein tehnyt tätä, ja taas on menossa uuniin. Helppo ja herkullinen leipä. Vaikka luulisi, että siitä jää vieraillekkin tarjota, niin kyllä se äkkiä tulee yksin syötyä :-) Isommassa uunissa tehnyt tuplana, silloin onollut toisillakin mahdollisuus saada maistiaisia. Nimim. "Sinkku-ukko"

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Juu, tämä ohje on niin helppo ja silti herkullinen, että taidan tänään laittaa itsekin leipää tulemaan. Usein nämä reseptit unohtuu ja tekee vain jotain uutta. Mutta tämä on kyllä kesto reseptejä.

      Poista

Mukavaa kun kommentoit :)