kotiliesi

tiistai 1. elokuuta 2017

Bruscetat



Tänään käytiin taas aamupäivästä hoidokeiden kanssa kirjastossa ja mikäs oli käydessä, kun sää oli mitä parhain. Eilisestä kylmästä ja sateisesta päivästä ei ollut tietoakaan.
Löydettiin taasen paljon lukemista lapsille.
Minä vein kirjani pois ja koitan lukea nyt tuota siivouksen elämänmullistava taika-kirjaa.
Se onkin jo loppusuoralla ja pääsen alkamaan marituksen.
Toista kirjaa luenkin sitten aina sen verran kerrallaan, että pysyn kärryillä kuinka homma toimii.
Katsotaan jos saisin vähennettyä ensi muuttoon näitä tavaroita.
Vaatehuone ja ala varasto on ovelle asti täynnä tavaraa.

Meidän perheessä on mozzarellaa rakastava nuorin tyttö, siksi koitan aina välillä tehdä mozzarellaisia salaatteja, ruokia ja välipaloja.
Tämä bruscetta on helppo ja nopea herkku, jonka viime viikolla valmistin meidän perheelle iltapalaksi.
Menekki on taattu nämä ovat siis niin herkullisia pikkusuolapaloja.

Leivän päällä näyttävempiä olisi pikkuiset kirsikkatomaatit vain puoliksi halkaistuina, mutta minulla ei nyt tähän hätään niitä ollut ja pilkoin siksi omat tomaattini aivan pieniksi.




250 g tomaattia
1 valkosipulinkynsi
1 pieni punasipuli
kourallinen tuoretta basilikaa 
(sitäkään ei meiltä löytynyt, joten kuivattu sai ajaa asian)
1 rkl oliiviöljyä
1/2 tl sormisuolaa
1/2 tl rouhittua mustapippuria

Silppua sipulit pieniksi ja lohko tomaatit mausta ja sekoita.
Anna makustua sen aikaa kun leikkelet leivät ja mozzarella viipaleiksi.

Leiväksi sopii patonki hieman viistosti leikattuna tai ciabatta.
Meillä oli hieman kuivahtanutta patonkia, niin valmistin leivät siitä.

Laita leikkaamasi leivän päälle hieman oliiviöljyä ja mozzarellan viipale.
Sitten tomaatti/sipuliseosta päälle.
Paista uunissa 200 asteessa noin 10 minuuttia.
Tarjoile leivät heti, kun ovat jäähtyneet sen verran, ettei polta kuumalla juustolla ja tomaatilla suutaan.



Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Mukavaa kun kommentoit :)