tiistai 20. kesäkuuta 2017

Chorizopasta


Taas on tämä kirjoittaminen kestänyt, mutta nyt ei omasta syystäni, vaan jostain kummasta syystä en saanut ladattua kuvia kännykältä tänne läppärille.
Neljä päivää pähkäilin ja yritin turhaan.
Kunnes tänään Ukkoseni sanoi, että 'buuttappas' se puhelimesi, jos vika onkin siinä ja simsalapim kaikki pelaa taas hienosti.
Miksi tämä ei tullut minulle itselle lainkaan mieleen.

Pakastimessa on odottanut kaksi pitkää chorizo-nakkia ruoaksi pääsyä.
Olen jo pitemmän aikaa haaveillut tekeväni niistä tätä tomaattista pastaa ja viikonloppuna sitten pääsi nakit oikeuksiinsa.
Samaisen ruoan voisi tehdä aivan tavallisesta makkarasta tai vaikka pekonia käyttäen choritzon sijaan.


2 isoa chorizo nakkia
2 valkosipulinkynttä
2 kevätsipulia varsineen
pikku rippunen kuivattua chiliä
1 suippopaprika
1 tlk yrttimaustettua tomaattimurskaa
1 tl murskattua mustapippuria
1 tl sokeria
n.1 tl ruususuolaa
100-150 g spagettia
n.2 dl spagettien keitinlientä



Kuullottele sipuleita padassa, älä anna ruskistua.
Lisää joukkoon choritzonakit.
Anna muhiskella noin viisi minuuttia.
Kaada sitten joukkoon tomaattimurska sokeri, suola ja pippuri.
Anna muhia pienellä lämmöllä noin kaksikymmentä minuuttia, että tomaattikasti menee hieman kasaan.
Keitä spagetti kypsäksi ja valuta se.
 Jätä pastan keitinvettä talteen.
Sekoita spagetti tomaatti-choritsoseokseen ja kaada spagetin keitin vettä joukkoon.
Raasta pinnalle vielä kunnolla parmesaania.
Jätin myös kouralisen sipulinvarsia koristeeksi ruoan pinnalle.
Sitten onkin ruoka valmista herkuteltavaksi.

1 kommentti:

  1. Kiitos taas mukavasta ohjeesta! Pakkasessa odottaa muutama choritso pääsyä tositoimiin.

    VastaaPoista

Mukavaa kun kommentoit :)