kotiliesi

keskiviikko 29. maaliskuuta 2017

Perinteinen läskisoosi


Ukkoseni on jo jonkin aikaa pyytänyt, että tehtäisiin oikein perinteistä läskisoosia ruoaksi.
Tälle viikolle sain sen lopulta laitettua ruokalistalle.
Eilen jo valmistelin kastin ja tänään saa vain lämmittää ja nauttia perunoiden kanssa.

Tässä on muutenkin pientä häslingin poikasta ilmassa, kun huomenissa olen lähdössä reissuun ja palailen tänne koti Suomeen vasta maanantai aamupäivästä.
Olen tässä koittanut pikkuhiljaa pakkailla kassiani ja kirjoitella listaa Ukkoselleni ja tytöille tärkeistä asioista, jotka pitäisi muistaa.
Koitan myös valmistaa makaroonilaatikkoa uuni valmiiksi sekä paistaa kinkku-ja janssonin kiusaukset, on sitten valmista syötävää niin hoidokeille kuin omalle väellekin.



Onko teillä muilla ongelmana varsiselleriä ostettaessa?
 Minulla osa meinaa aina pahentua ennen kuin kerkiän kaiken käyttää.
Olen nyt alkanut paloittelemaan koko varsisellerin pakasterasiaan ja pakasteesta sitten tarpeen vaatiessa ottanut haluamani määrän palasia ruokiin.


Läskisoosi

n. 400 g possun kylkeä siivuina
1 iso sipuli
1 varsisellerin varsi
3/4 dl vehnäjauhoja
n. 1 l vettä
1 rkl soijakastiketta
2 rkl tomaattiketsuppia
1 tl ruususuolaa
1 tl rouhittua mustapippuria

Leikkaa lihat sentin tai kahden paloiksi ja paistele niitä erissä padassa.
Lisää aina, kun näyttää siltä että vanhat ovat ruskistuneet hyvin.
Minä annan lihojen paistua niin, että menevät aika käppyröiksi, näin se rasva hieman sulaa paistaessa ja saa ihanan rapeita lihan paloja.
Lisää joukkoon sipuli palat ja varsisellerin palaset.
Anna niidenkin pehmetä pannulla lihojen seassa kypsiksi.
Lisää sitten joukkoon vehnäjauhot ja sekoita hyvin puukauhalla pohjasta asti, ettei jauhot jää paakuiksi.
Lisää vesi vähitellen hyvin sekoitellen, kun jauhot ovat saaneet hieman väriä pintaansa.
Mausta mieleiseksesi ja anna porista miedolla lämmöllä noin puoli tuntia ennen syömistä
Tarjoile keitettyjen perunoiden ja raikkaan salaatin kanssa.



Meinasi käydä tämän viimmeisen kuvan kanssa vanhanaikaisesti ja kuva jäädä ottamatta, kun oli semmoinen nälkä, ettei aivot oikein pelanneet.
Mutta parempi myöhään kuin ei ollenkaan. 
Potut melkein jo syöty kaikki lautaselta, mutta ei se nyt menoa haittaa :).

4 kommenttia:

  1. Vastaukset
    1. Niin on, täytyisi vain useimmin muistaa tehdä sitä :)

      Poista
    2. Tuossa on paaaljon aineksia, jotka eivät kuulu perinteiseen läskisoosiin. Tuunattu kastike kyseessä! Mutta uskon, että se on myös tosi hyvää, mausteista kun myös itse pidämme.

      Poista
    3. Jep, totta puhut. Minä vain en osaa tuota hillitsemsitä. Aina tulee "hieman" lisättyä aineksia.

      Poista

Mukavaa kun kommentoit :)