sunnuntai 11. toukokuuta 2014

Parsaa, munakokkelia ja parmesaania


IHANAISTA ÄITIENPÄIVÄÄ KAIKILLE ÄIDEILLE.

Täällä äitienpäivä aamu alkoi ihanalla jalkahieronnalla ja siitä jatkui sitten lahjojen ja kukkien merkeissä.

Tänään herkuttelimme parsalla ja munakokkelilla.
Makaronilaatikkoa olemme muuten syöneet nyt pari päivää.
Niinpä on saatu kaikki jotain herkkua syötäväksemme.

Ukkoseni on tuolla ulkosalla pesemässä painepesurilla saunanpataa ja taisi juuri siirtyä auton pesu puuhiin.
Minä taas laittelin äsken pyykit kuivumaan eli näitä tavallisia arki hommeleita tässä pikkuhiljaa puurretaan.

1 nippu parsaa
1 tl suolaa
1 l vettä

 Kuori parsat nupun alta latvasta tyveen päin. Varo rikkomasta nuppuja. Taita parsojen tyvestä pois muutama sentti puumaista, kuivaa osaa.

Pane parsat kiehuvaan, suolalla maustettuun  niin, että ne juuri ja juuri peittyvät. Tuoreen parsan kypsyminen hiljaa kiehuen kestää 6-10 minuuttia tankojen paksuudesta ja tuoreudesta riippuen. Kokeile kypsyyttä tyvestähaarukalla.
Valuta parsa ja laita tarjoiluastiaan.

1 rkl voita
5 kananmunaa
1 dl maitoa
1/2 tl suolaa
ripaus mustapippuria
ruohosipulia

Riko munat kulhoon ja laita maito sekaan sekä mausteet.
Riko senverran kokkelin rakennetta, että keltuaiset menevät rikki sekä mausteet ja maito sekoittuvat. 
Kaada seos kuumaan kasariin jossa on lusikallinen voita sulaneena pohjalla.
Sekoita koko ajan seosta pohjasta asti, ettei se pala kiinni.
Sekoita niin kauan, että munaseos on hyytynyt ja ota siteen kasari pois liedeltä.
Kaada munakas parsojen päälle ja ripottele pinnalle vielä parmesaanijuustoa.



2 kommenttia:

Mukavaa kun kommentoit :)