lauantai 17. toukokuuta 2014

Juusto-parsakeitolla täytetyt tomaatit


Tänään onkin sitten aurinko ja lämmin keli hellinyt meitä.
Kävimme aamusella ostamassa köynnösruusun pihalle.
Nyt ruusu kellii huomiseen vesi ämpärissä ja huomenna olisi sitten istutuksen aika.
Tänään ollaan myös haettu uudet kiuaskivet saunalle.
Meillä on nyt pari kolme päivää ollut saunan kanssa ongelmia luulimme ensin, että kiuas on palanut puhki, mutta savu jota saunaan tuprahteli sisälle onkin hormistossa. 
Nokisutaria ollaan tässä odoteltu vuoden alusta, muttei ole mitään kuulunut. Maanantaina Ukkoseni sitten soittaa ja tiedustelee asiaa.
Pika apu on nyt kuitenkin annettu eli Ukkoseni tuli saunalta pikimustana kädestäkään ei näkynyt muuta kuin sormus noen seasta. No, sauna toimii taas ja huomenna sitten jynssäämme koko saunan puti puhtaaksi.

Ennen saunaa grillasimme possunpihvejä sekä näitä meheviä täytettyjä tomaatteja.
Maku oli kyllä vallan miellyttävä ja tomaatit hupeni nopeasti parempiin suihin.




8 vihreää parsaa
1 1/2 l vettä
1 tl suolaa
2 tl sokeria

KASTIKE:
2 dl maitoa
20 g voita
2 1/2 rkl vehnäjauhoja
125 vahvan makuista sulatejuustoa
2/3 tl suolaa
1/2 tl mustapippuria
1 rkl rakuunaa 
8 isoa tomaattia
juustoraastetta

Keitä kuoritut ja tyvestä taitetut parsat suola/sokeri vedessä noin 2-3 minuuttia.
Valuta ja jäähdytä.
Leikkaa nuput irti ja halkaise ne puoliksi.
Mittaa kaikki kastike ainekset kattilaan ja kuumenna niin, että sulatejuusto sulaa.
Lisää parsan varret pieniksi leikattuina kastikkeeseen.
Leikkaa tomaateista lakki irti ja kaavi sisus pois.
Siirra tomaatit vuokaan ja annostele tomaattikuppeihin kastike ja ripottele juustoraastetta pinnalle.
Tuikkaa puolitetut parsat kastikkeeseen ja paina hattu päälle.
Kuumenna grillissä tai uunin grillitoiminnolla kunnes juusto sulaa. ja on hieman ruskistunut.
Tarjoile possun kanssa.

No, nyt alkaa sänky kutsua, joten huomenisiin.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Mukavaa kun kommentoit :)