kotiliesi

torstai 15. toukokuuta 2014

Herneenversopesto


Tästä onkin aikaa kun on tullut viimmeksi tätä herkkua tehneeksi.
Pääsiäiseksi kasvatin eteiseen herneenveroja perinteisten narsissien sijaan ja olen niitä nyt napsinut aina salaatteihin sun muihin koristeeksi ja makua antamaan.
Pieneen mieleeni ei muistunut enään tämä herkullinen ja maukas peston ohje, ennenkuin kylässä ollut vieras siitä minulle muistutti.
Siispä, peston tekoon...
Voiko joku näin yksinkertainen ja helppo resepti olla näin herkullista?

Ukkoseni on syönyt nyt pestoa leivän päällä ja viikonlopuksi ajattelin keittää pastaa ja sekoittaa tätä pestoa joukkoon.
Halpa mutta herkullinen ruoka.

1 ruukku herneenversoja
1 valkosipulinkynsi
1 dl auringonkukansiemeniä
1 dl öljyä
1/2 dl parmesaania raasteena
1/2 tl suolaa
1/2 tl mustapippuria
(n. 1/2 dl vettä)

Paloittele herneenversot kolmeen osaan ja hienonna valkosipuli.
Laita kaikki ainekset kulhoon ja surauta tehosekoittimella tai monitoimikoneella tahnaksi.
Ohenna pestoa tarvittaessa vedellä,(silloin peston väri vaalenee.)
Tarjoile pastan kanssa tai ihan sellaisenaan leivän päällä.


5 kommenttia:

  1. Kuulostaa herkulta ja ihanan väristä!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos Erja, väri on kyllä niin keväisenvihreä ja maku aivan ihana.

      Poista
  2. säilyykö kuinka kauan jääkaapissa?
    -päivi-

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos Päivi kommentistasi.Meillä on pestoa nyt viikon ollut jääkaapissaa ja hyvää on edelleen. Huomenna taas ajattelin tehdä pastaa pestolla.

      Poista
  3. Kyllä vain pirtaskka väri ja maku suoraan huipulta.

    VastaaPoista

Mukavaa kun kommentoit :)