kotiliesi

lauantai 23. helmikuuta 2013

Täytetyt sämpylät


Tytöillä oli torstaina liikuntapäivä.
Tällä kertaa hiihtivät kumpainenkin. 
Eväistä kysellessä tyttöjen toivomus oli sämpylöitä, niinpä leivoin samaiseta taikinasta puolet täytettyjä sämpylöitä ja puolet tavallisia sämpylöitä.



6 dl haaleaa vettä
2 dl öljyä
50 g hiivaa
1 tl suolaa
2 dl porkkanaraastetta
n.16 dl vehnäjauhoja

TÄYTE:
1 purjo
200 g saunapalvi suikaleita
1/2 pkt pekonia
1 ruukku tuoretta basilikaa
2 valkosipulinkynttä
2 rkl öljyä

Lämmitä öljy ja vesi käden lämpöiseksi.
Murenna joukkoon hiiva, sekoita kunnes hiiva liukenee.
Lisää suola ja porkkanaraaste ja niin paljon jauhoja, että saatvaivaamalla kimmoisan taikinan.
Laita taikina kohoamaan liinan alle noin 45 minuutiksi.

Viipaloi sillä aikaa purjo. Kuumenna se öljyssä pannussa kinkkusuikaleiden kanssa. Mausta seos basilkalla ja murskatulla valkosipulilla. 
Kumoa kohonnut taikina jauhotetulle pöydälle ja tee siitä pitkiä tankoja joista paloittelet sämpylä palleroita. Litistä pallero ja laita täytettä keskelle sulje nyytiksi ja leivo sämpylöiksi.
Kohota uudelleen pellillä leivinliinan alla.
Lämmin täyte jouduttaa kohoamista.
Toisen puolen taikinaa voit leipoa tavallisiksi sämpylöiksi.
Voitele sämpylät vedellä (minä sumutin sumutin pullolla.)
Paista uunissa 225 asteessa noin 10-15 minuuttia.
Jäähdytä sämpylät leivinliinan alla pehmeiksi.




3 kommenttia:

  1. nälkä tuli nyt sitten!!!

    oikein hauskoja!!!

    raakels.blogspot.com

    VastaaPoista
  2. Nää on kyllä niin hyviä.
    Kiitos Raakels.

    VastaaPoista
  3. Onpas hieno idea koulun retkiin. Valitettavasti omat lapset on jo niin isoja ettei enää oo koulun retkiä, nyyh...
    Mutta johonkin vapaa-ajan rientoihin kyllä.
    -H

    VastaaPoista

Mukavaa kun kommentoit :)