lauantai 16. helmikuuta 2013

Sitruuna-basilikapasta


Herkullista arki ruokaa.
Lisäsin vain omaan reseptiini loput pekonin siivut ja herkkusientenjalat, jotka oli jääkaappiin jääneet.
Eli taas saatiin tähteitä hyödynnettyä.
Tähän ruokaanhan käy hyvin kinkkun ja juustojen jämät kaapista ja silti maku vain paranee.
PST: söimme tätä herkkua vielä seuraavanakin päivänä ja lisäsin vain joukkoon savulohta.
Taas oli pöydässä uusi ruoka.


Kävimme Ukkoseni kanssa Kodin ykkösessä ja siellä oli shokki tunti eli silloin sai jotakin tiettyä tuotetta halvalla, tällä kertaa tuotteina oli lakanat. 
Hei, haloo! Lakanoita 2 € kpl. Ostin heti kolmet.
Sitten löysin ihanat keittiö pyyhkeet 3 €:lla.
Taas ollaan tyytyväisiä, kun säästettiin.

125 g parmesaania 
1 sitruunan kuori
2 keltuaista
puolikkaan sitruunan mehu 
6 rkl neitsyt oliiviöljyä
nippu basilkaa
1 tl merisuolaa 
pippuria
250 g spagettia

Raasta parmesaani sekä sitruunan kuori.
Sekoita munankeltuaiset,oliiviöljy,
raastettu sitruunan kuori ja mehu sekä parmesaani keskenään.
Laita nippu basilikaa mortteliin ja suola joukkoon. 
Nuiji huhmareella tahnaksi, jonka lisäät parmesaaniseoksen joukkoon.
Lisää vielä pippuria.
Keitä pasta paketin ohjeen mukaan.
Kaada pastasta vesi pois ja laita tarjoiluastiaan.
Kaada kuuman pastan joukkoon parmesaaniseos. 
Keltuaiset kypsyvät ja parmesaani sulaa kuumassa pastassa ihanaksi kastikkeeksi pastan joukkoon.

Lisäsin itse pastan joukkoon kasi siivua pekonia ja herkkusienten jalat paistettuina,  mutta nämä eivät kuulu oikeasti tähän ohjeeseen.



Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Mukavaa kun kommentoit :)