kotiliesi

maanantai 11. helmikuuta 2013

Sipulinen-kauravuokaleipä


Olen sipulisämpylöitä ennenkin tänne blogiini laitellut, mutta nyt tulee vuokaleipä versio.
Nämä vuokaleivät ovat niin käteviä tehdä, kun taikinan vaivaamisen jälkeen ei tarvitse, kuin kaataa taikina vuokiin ja kohotella. 
Meillä sipuli on lempi raaka-aineitani ja siksipä sitä onkin melkein, joka suolaisessa leivonnaisessa ja ruoassa.

Kävimme juuri Ukkoseni kanssa kaupassa, ostin taas tavaraa niin, kuin se loppuisi kaupasta kesken.
Mutta minusta on tullut niin laiska kaupassa kävijä, ettei sinne joka päivä viitsi töiden jälkeen lähteä.
Nytkin meillä on kaksitoista puolentoista litran maitoa puolet jääkaapissa ja puolet kylmäkellarissa. Näin talvella on niin ihanaa, kun voi säilyttää osia tuotteista siellä.

1 hiiva
6 dl kädenlämpöistä vettä
3 dl kaurapuuroa
2 dl juustoraastetta
2 tl suolaa
1 rkl siirappia
2 paistettua sipulia
8-10 dl vehnäjauhoja

 Sekoita hiiva kädenlämpöiseen veteen.Sekoita hiiva nesteeseen siirappi ja suola. Kaada myös puuro joukkoon ja samoin juustoraaste ja pieneksi silputtu sipuli voissa paistettuna.Sekoita ainekset hyvin toisiinsa.
 Älä ruskista sipulia vaan anna sen kauniisti kuullottua ja pehmetä pannulla.
Lisää vehnäjauhoja Vähitellen koko ajan sekoittaen taikinaa.
Muista jättää taikinasta löysä. 
Kaada taikina kahteen voideltuun leipävuokaan. Jos vuokasi on silikoniset ei voitelua tarvitse suorittaa lainkaa.
Kohota taikinoita leivinliinan alla vuoissa noin 20 minuuttia. 
Paista uunissa 225 asteessa noin 30 minuuttia tai kunnes pinta on saanut kauniin kullan ruskean sävyn.



Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Mukavaa kun kommentoit :)