maanantai 18. helmikuuta 2013

Pienet porkkanaleivät



Näillä pienillä porkkanaleivillä on oikein tarkoituksensakin, mutta siitä kuulette huomenna.
Todella rapea kuorisia ja herkullisen pehmeitä sisältä.
Söimme lämpimäisiksi hoidokeiden kanssa, jo makupalat ruoan kanssa.
Ohje on peräisin 2004 vuoden Maku-lehdestä.

Tytöt ja poika on nyt siivoilleet huoneitaan lakanat on vaihdeltu ja lattiat pesty. Kaapitkin on käyty läpi. Taas on pian kuun loppu ja kuukausirahat jää saamatta, jos huone on sotkuinen.
Kukahan maksaisi äidillekin vähän siivous rahaa, niin maistuisi tuo siivouskin makeammalle?


5 dl vettä 
25 g hiivaa
1 dl raastettua porkkanaa
2 1/2 tl suolaa
n. 12-15 dl vehnäjauhoja tai hiivaleipäjauhoja

Murenna hiiva kädenlämpöiseen veteen ja sekoita ne hyvin. Lisää sitten raastettu porkkana ja suola joukkoon.
Lisää jauhot vähitellen, samalla taikinaa sekoitellen.
Vaivaa taikinasta kulhosta irtoava ja kimmoisa. 
Peitä taikina liinalla ja anna kohota noin tunnin ajan.
Jaa kohonnut taikina yhdeksään yhtäsuureen palaan ja pyöritä leiviksi. Nosta pellille leivinpaperin päälle ja peitä leivinliinalla. Anna kohota vielä noin 45 minuuttia. Kuumenna uuni 275 asteiseksi ja paista leipiä uunissanoin 5 minuuttia.
Laske sitten lämpöä 175 asteeseen, jossa pasitetaan leipiä vielä noin 25 minuuttia, kunnes ovat kauniin kullankeltaisia ja kumisevat ontosti pohjaan koputtaessa.


2 kommenttia:

  1. Kiitos taas! Lempiblogejani, kotoista tunnelmaa. Luen joka päivä!

    VastaaPoista
  2. Kiitos Leena.
    Mukavaa kuultavaa tuollainen.
    Jatketaan samaaan malliin :))

    VastaaPoista

Mukavaa kun kommentoit :)