tiistai 19. helmikuuta 2013

Parsakaalikeitto leivästä


Tämä keitto löi aivan ällikällä. Lapset tykkäsivät niin kovasti keitosta, että keitto meinasi loppua vallan kesken.Leivät tähän keittoon tein eilen ja ohje löytyy täältä.
Leivät ovat hyviä yksistäänkin syötyinä, mutta kyllä ne maistui keiton kanssakin niin hyvälle.
Tämä oli kyllä minunkin mielestä todella hyvää.
Lapsille laitoin keitot kyllä lautaselle. Oli helpompi syödä niin.

1 sipuli
2 valkosipulinkynttä
n.500 g parsakaalia
5 dl vettä
1 kasvisliemikuutio
n. 200 g koskenlaskija voimakasta
pari siivua vuohenjuustoa (Sain jämän pois jääkaapista, ei siis ole pakko olla)
1 dl täysmaitoa tai kermaa
1 rkl balsamiviinietikkaa
2 rkl omenaviinietikkaa
1/2 tl sokeria
valkopippuria
mustapippuria
1 tl suolaa

Hienonna sipuli ja valkosipuli ja laita ne paloitellun parsakaalin kanssa kattilaan. 
Laita vesi päälle, parsakaalien ei tarvitse peittyä veteen.
Keitä vihanneksia kannen alla, kunnes ne ovat pehmenneet. Noin 10 minuuttia.
Lisää juusto ja kerma ja soseuta keitto.
Kuumenna keitto nopeasti uudelleen ja mausta. 

Leikkaa leivistä lakit ja sisus pois. Nosta leivän sisus tarjolle, kunkin ruokailijan lautaselle.
Kaada leivän sisälle keittoa ja nauti näin ihana keitto. Leivän paloja kannattaa kastaa keittoon ja syödä keitto näin.
Ihania maku hetkiä teille.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Mukavaa kun kommentoit :)