sunnuntai 3. helmikuuta 2013

Napolinsalaatti


Ihanan aurinkoista sunnuntaita teille kaikille.
Ulkona on oikein keväinen ja pirteä keli.
Pakko päästä kävelylle.

Meillä alkoi leipomiset heti aamutuimaan. Tytöt naapurin kaverinsa kanssa aloittivat mittailla pulla taikinaan aineksia. Minä siinä olin vieressä vahtimassa vaivihkaa, ettei mene ainekset sekaisin ja tein tämän herkullisen salaatin.
Tein taas kerran puolikkaan annoksen, koska olen huomannut, että resepteissä on usein niin valtavia annoksia ettei niitä meilläkään jakseta syödä montaa päivää.
Tämäkin ohje on kopsattu vanhasta Pirkka-lehdestä ja hieman olen sitä muuttanut meille sopivampaan suuntaan.

PST: (TÄMÄN KIRJOITIN JÄLKIKÄTEE.)
Koittakaapas tätä salaattia ruisleivällä. Ei tarvitse rasvaa ollenkaan vaan pelkkää salaattia ja kyllä on hyvää!!!
Nimimerkki: Arvaas montas söin.

1/2 pss (100 g) kasvissuikaleita pakaste
1/2 pss (100 g ) herneitä pakaste
n75-100 g saunapalvi kinkku suikaletta
1 omena
1 suolakurkku
1 1/2 dl tuorejuustoa valkosipuli
(ohjeessa oli maustamatonta)
1 rkl sinappia
1 tl viherpippuria
ripaus sokeria

Anna kasvissuikaleiden ja herneiden hieman sulaa.
Kuutio omena ja suolakurkku.
Sekoita kasvissuikaleiden joukkoon kinkku suikaleet, suolakurkku ja omena palat.
Mausta tuorejuusto sinapilla ja hiemonnetulla viherpippurilla ja sokerilla.
Sekoita kastike salaatin joukkoon. Anna maustua jääkaapissa ennen tarjoilua.



4 kommenttia:

  1. Kiitos taas herkulliselta näyttävästä ohjeesta.
    Voisin käyttää pakasteesta jouluiset kinkkusiivut, niin tulisivat syötyä ihan huomaamatta.

    VastaaPoista
  2. Voi Sirkku kiitos kommentistasi: Olenkin sinua tässä ajatellut ja heti tuli viesti.
    On todella hyvä ohje. Olen nyt syönyt ruisleivänpäälläkin tätä salaattia ja sopii siihen todella hyvin.
    Täytyykin muistaa tuo joulukinkun loppu tuolta pakkasesta käyttää kanssa tähän salaattiin, koska varmasti teen tätä uudemman kerran ja vielä pikapuoliin.

    VastaaPoista
  3. Tätä täytyykin kokeilla..enpä ole tajunnut ennen itse tehdä :)

    VastaaPoista
  4. Kiitos Mirtsi kommentistasi, oli kerrassaan herkullista.
    Ainut paha puoli oli se, että salaatti loppui liian nopeasti :))
    Ohje on vanhasta valion lehtisestä.

    VastaaPoista

Mukavaa kun kommentoit :)