kotiliesi

perjantai 22. helmikuuta 2013

Lohkoperunat ja pestopihvit


Eilen tein omatekoisia lohkoperunoita ja pestopihvejä.
Suosio oli taattu, niin lapsilla kuin aikuisillakin.
Olivat kuulemma ranskalaisiakin parempia.
Niinpä tänään tein uusinnan eli lohkopotut on tänäänkin lapsilla ruokana.
 Jauhelihapihveihin sopi todella hyvin auringonkukansiemenet.


10 perunaa (jauhoinen lajike)
2 rkl öljyä
1 rkl timjamia
1/2 rkl paprikamaustetta
1 tl suolaa
1/2 tl mustapippuria

Pese kuoripäälliset perunat hyvin ja lohko ne 6-8 osaan.
Siirrä potut kulhoon ja kaada joukkoon öljy ja mausteet.
Sekoita huolellisesti.
Kaada potut leivinpaperin päälle uunipellille ja paista 225 asteessa noin 25 minuuttia tai kunnes potut ovat sopivan tummia.



250 g naudanjauhelihaa
1/2 dl vihreää pestoa
1 kananmuna
2 rkl korppujauhoja
1/2 tl suolaa
mustapippuria
1/2-1 dl auringonkukansiemeniä

Sekoita jauhelihan joukkoon pesto, korppujauhot, kananmuna sekä mausteet. Gluteenittomaan versioon voi jättää korppujauhon pois ja korvata sen gluteenittomilla jauhoilla tai jos voi syödä kauraa vaikka kaurahiutaleilla.
Muotoile hyvin sekoitetusta jauhelihamassasta viisi pihviä.
Kaada auringonkukansiemenet pienelle lautaselle ja paina jauhelihapihvi siemeniin.
Käännä pihvit siemenpuoli ylöspäin uunivadille ja laita lohkopottujen kanssa uuniin paistumaan noin 15 minuutiksi.

Tarjoile lohkopotut ja pihvit kermaviilikastikkeen kanssa. Meillä oli tälläkertaa kaupan valmis valkosipuli seos kermaviilin joukossa.


4 kommenttia:

  1. Meillä myös tykätään lohkoperunoista, helppoa ja hyvää! :)

    VastaaPoista
  2. Kiitos Herkkuhovi.
    Nyt on kiintiö täynnä vähäksi aikaa , kun kahtene päivänä peräkkäin söi vaikka hyvää onkin.

    VastaaPoista
  3. Oijoi, teenkin tänään lohkoperunoita. Sopivasti jäänyt fetan mausteinen öljy käyttämättä, sopii tähän.
    -h

    VastaaPoista
  4. Oi oi, kuinka kuulostaa herkulliselta.
    Kiitos -h.

    VastaaPoista

Mukavaa kun kommentoit :)