kotiliesi

maanantai 25. helmikuuta 2013

Lämmin katkarapusalaatti


Tytöt lähtivät eilen Mumskulle viettämään ensimmäistä hiihtolomapäiväänsä yökyläilyn merkeissä ja hauskaa on kuulemma ollut.
Minä siivosin ja otin löhöilyn kannalta.
Luin kirjaakin peräti 150 sivua ja kävin pitkällä lenkillä.
Ajattelin ottaa tämän viikon hieman lunkimmin eli jos ei postauksia kuulu ei kannata huolestua olen vain ketarat oikosena sohvan pohjalla ja luen tai ulkona kunnon rentouttavalla kävelylenkillä.

200 g katkarapuja
1 rkl tuoretta inkivääriä
2 valkosipulinkynttä
1/4 kuivattua chiliä
1 rkl sitruunanmehua
1/2 tl kanelia
1/2 tl kurkumaa
1 sipuli
2 tomaattia
1/2 ruukkua roomansalaattia
2 dl maustamatonta jogurttia
1/2 -1 rkl sokeria

Sulata pakstekatkaravut ja laita ne valumaan siivilään.
Kuori valkosipulinkynnet. Poista chilistä siemenet.
Laita inkivääri, valkosipuli, chili, sitruunamehu, kaneli ja kurkuma mortteliin ja murskaa tai sekoita sauvasekoittimella tahnaksi.
Sulata pikkuisen voita pannulla ja lisää joukkoon sipuli silppu ja kuullota. Lisää joukkoon leikatut tomaatit (valuta niistä ylimääräinen neste pois.)
Kypsennä noin 2-3 minuuttia.
Lisää inkivääri-chilitahna joukkoon ja jatka kuumennusta 2-3 minuuttia.
Lisää katkaravut ja kuumenna. Levitä tarjoiluvadille salaatinlehtiä  ja lusikoi niiden päälle sokerilla maustettu ruokajogurtti. Lusikoi jogurtin päälle lämmin katkarapuseos.
Tarjoile sellaisenaan pita- tai naan-leivän kanssa patonkikin sopii tämän kanssa hyvin. Salaatin voi toki syödä ruokien lisäkkeenäkin halutessaan.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Mukavaa kun kommentoit :)