kotiliesi

keskiviikko 13. helmikuuta 2013

Kummisedän lihapullat tomaattisipulikastikkeessa


Tästä ruoasta on nyt ollut mainoksia, niin lehdissä kuin Ideakeittiön- sivuillakin.
Pakkohan tätä oli kokeilla ja kokeilemisen arvoista herkkua tästä syntyikin.
Kuvat eivät ota oikeuksiaan, tästä maistuvasta herkusta.
Kastike oli erityisen hyvää ja sitä lupasinkin seuraavalla kerralla tehdä tuplasti.
Pieniä poikkeavuuksia ruoassani on aitoon  ja alkuperäiseen reseptiin verratessa.



Hiljaiselo jatkuu hoitolasten suhteen, nyt on osa lomilla ja toiset potevat vielä jälkitauteja pitkästä sairastelusta.
Siispä, päivien helppouden takia, olen saanut siivottua ja tehtyä kaikkia rästi hommia pois kuljeksimasta ja mikä tärkeintä olen kerennyt kutomaan toisen verhon melkein valmiiksi asti.

LIHAPULLATAIKINA:
1/2 dl kaurahiutaleita
1 dl kermaa
1 sipuli
1/2 lihaliemikuutiota
1 tl mustapippuria
3 rkl tomaattipyreetä
1 dl hienonnettua tuoretta basilikaa
1 kananmuna
400 g naudan paistijauhelihaa

KASTIKE:

2 sipulia
1 rkl öljyä
3 dl paseerattua tomaattia
2 1/2 dl kermaa
1 tl basilikaa
1 tl timjamia
1 lihaliemikuutio
1/2 tl mustapippuria

Kuori ja hienonna kolme sipulia, kuullota ne öijyssä paistinpannulla kauniin  kullanruskeiksi.
Mittaa kulhoon kaurahiutaleet ja kerma ja anna turvota n. 10 minuuttia.
Lisää kauraseoksen joukkoon 1/3 osaa pannulla paistamista sipuleista, mausteet, murennettu lihaliemikuutio ym. ainekset.
Sekoita kaikki ainekset hyvin sekaisin.
Muotoile taikinasta lihapullia, kostutetuin käsin.
Asettele lihapullat voideltuun uunivuokaan.
Lisää loppuun sipuliin pannulle lihaliemikuutio, tomaattimurska, kerma ja mausteet. Kaada kastike lihapullien päälle ja paista kypsäksi 225 asteessa noin 20  minuuttia . 
Keitä kaveriksi spagettia, voit halutessasi laittaa osan spageteista lihapullien päälle sekä höylätä juustohöylällä parmesaanilastuja ruoan pinnalle.



7 kommenttia:

  1. Oi voi miten herkullisen näköistä ruokaa! Minä taas kiristin nälkävyötäni ja nälkä on hirmuinen :D

    VastaaPoista
  2. Herkullisen näköinen resepti, tätä kokeilen varmasti! :)

    VastaaPoista
  3. Laura ja Lila:
    Meillä Ukkoseni sanoi, että tämä ruoka on parhaita ruokia mitä on syönyt ja kyllä minäkin pidin.
    Että, uusinta kierros on vielä lähi aikoina tulossa.

    VastaaPoista
  4. Todella hyvän näköistä! Kuinka monta syöjää teillä oli ja menikö kaikki? Pähkäilen stressaantuneena, kun olen luvannut laittaa lounasta 9:lle hengelle ja mietin, riittäisikö tästä kaksinkertainen annos... Yleensä kokkaan kolmelle...

    VastaaPoista
  5. Tarkoitus oli tänään tehdä ihan perusjauhelihapihvejä, mutta jäin kyllä nyt arpomaan... Varmaan suunnitelma määräytyy sen mukaan onko kaapin perukoilla paseerattua tomaattia vai ei. Jos ei löydy, niin täytyy siirtää tämä kokeilu vähän tuonnemmaksi. Kiitos vinkistä joka tapauksessa!

    VastaaPoista
  6. Hannaliini:
    Luulisin, että kaksinkertainen annos riittää. Meillä syöjiä oli kaksi aikuista ja viisi lasta. Parille lapsista laitoin puolikkaat lihapullat, koska syövät yleensäkin vähän.
    Mutta suosittelen tekemään pienepiä lihapullia, meillä oli niin isojapullia tälläkertaa.

    Jauhemaksa:
    Toki paseeratun tomaatin tilalla voi käyttää myös tomaattimurskaakin.
    Mutta kannattaa kyllä kokeilla ohjetta, jos ei nyt löydy aineksia, niin seuraavalla lihapulla ruoka kerralla.

    VastaaPoista

Mukavaa kun kommentoit :)