kotiliesi

lauantai 2. helmikuuta 2013

Kesäkurpitsa-katkarapukeitto


Juuri nousin pöydästä keittolautasen ääreltä ja heti oli teille kerrottava tästä herkusta.
Niin yksinkertaisista aineksista saa tälläistä herkkua aikaiseksi.
Tein keittoa pienen annoksen, koska söimme tätä Ukkoseni kanssa kahden. (Olisin voinut kyllä tehdä koko annoksen, koska se loppui jo, kun kumpainenkin veteli kaksi isoa lautasellista.)
Keitto oli muuten ilman katkarapujakin ihanan makuista, meinasinkin syödä keiton ensin sellaisenaa.

Tänään on tiedossa vielä ostoskierros poikani kanssa.
Sekä illalla lupasimme Ukkoseni kanssa käydä pitkästä aikaa yhdessä ilta lenkillä.
Tänään saan myös lopulta virkkaamani verhoon valmiiksi ja esittelen sen teille viimmeistään huomenna.

1 rkl voita
1 sipuli hienonnettuna
250 g kesäkurpitsaa 
50 g kurkkupikkelssiä
3 dl vettä
1 kasvisliemikuutio
50 g koskenlaskija sulatejuustoa voimakas
1/2 tl mustapippuria
100 g katkarapuja pakaste
1 rkl tilliä

Sulata voi kattilassa ja lisää siihen sipuli ja hetkenpäästä myös kesäkurpitsa lohkot.
Laita joukkoon myös kurkkurelitsi josta olet valuttanut isommat nesteet pois.
Anna kypsyä hetki, mutta älä ruskista.
Lisää neste ja kasvisliemikuutio. Anna kiehua kypsäksi.
Soseuta keitto sauvasekoittimella. (Itse halusin jättää hieman suutuntumaa sipuliin ja kesäkurpitsaan, mutta halutessaan voi soseuttaa ihan soseeksi.)
Lisää katkaravut ja tilli.
Halutessaan voi tarjoilla paahtoleipää kyytipojaksi, mutta itse en semmoisia kerennyt edes ajatella lappoessani keittoa suuhun.



2 kommenttia:

  1. Täytyy kokeilla. Tykkään näistä ohjeista,joissa ei ole hirveän paljoa eri raaka-aineita.

    VastaaPoista
  2. Kiitos Tuulia.
    Pienillä aineilla voi saada ihanan kokonaisuuden. Taas se tuli todistettua.

    VastaaPoista

Mukavaa kun kommentoit :)