kotiliesi

lauantai 9. helmikuuta 2013

Kebab- ja kasvispiirakka






Tänään onkin tullut haisteltua ja rutisteltua kolmen viikon vanhaa vauvaa. Ai ai, kuinka nuo vauvat ovatkaan söpöjä.
Nuorin veljeni oli avovaimonsa ja lastensa kanssa meillä. Eli tietokone on saanut tähän asti olla vapaalla.
Aamulla aikaisin lähdimme kauppaan Ukkoseni kanssa ja sitten alkoi ruoan teko sekä piirakoiden vääntö.


 

Tälläisiä piirakoita tällä kertaa.Tein kumpaiseenkin piirakkaa yhteisen pohjan samoin, kun täyteenkin muilta osin paitsi toiseen piiraaseen tuli kebab-lastuja. HUOM. piirakkavuokani olivat tällä kertaa pienempiä, joten taikinasta tulee yhteen isompaan piirasvuokaan juuri sopiva määrä.
Ylimmäisen kuvan piirakka on kebab-piiras ja seuraava kuva on kasvispiirakka.



 





Piirakoiden pohja:

2,5 dl vehnäjauhoja
1,5 dl juustoraastetta
2 tl leivinjauhetta
50 g voita
1 dl kermaviiliä

1 iso sipuli
1 punainen paprika
1 rasia herkkusieniä
1-2 dl fetajuuston palasia
2 tomaattia
2 dl kebab-lastuja (jos teet kasvis piirakan jätä tämä pois)
2-3 dl kermaa 
2 kananmunaa
mustapippuria
1/2 tl suolaa
2 dl juustoraaastetta
Päälle: 1 dl paseerattua tomaatti (kebabpiiraaseen)

Sekoita pohjan ainekset keskenään ja anna sen levätä sen aikaa, kun teet täytettä.
Leikkaa sipuli puoliksi ja tee puolikkaista sipuleista suikaleita
samoin paprikan kanssa.
Leikkaa herkkusienet viipaleiksi ja paista, kunnes neste on haihtunut lisää sitten joukkoon sipuli ja paprika siivut.
Lisää joukkoon myös kebablastut, jos teet kebab piirakan.
Tässä vaiheessa ota taikina ja taputtele se piirasvuoan pohjalle ja reunoille.
Kaada päälle paistettu sipuliseos sekä tomaatit viipaleina. 
Kaada päälle vatkattu ja maustettu muna-kerma.
Ripottele pinnalle juustoraaste sekä paseerattu tomaatti.Paseerattua tomaatti en kasvispiiraan päälle tällä kertaa laittanut.
Paista 225 asteessa noin 35-45 minuuttia




Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Mukavaa kun kommentoit :)