kotiliesi

keskiviikko 20. helmikuuta 2013

Katkarapu-vuohenjuustopiirakka


TERVETULOA HIPPIMAMMA LUKIJAKSI BLOGIINI.

Tässä on tullut vieteltyä tällä viikolla meidän aikuisten synttärit, ihan vain kotiväen kesken. Mutta tein kuitenkin kakut kummallekin. Ja tässä on nyt minun kakkuni. 
Pidän itse enemmän suolaisesta kuin makeasta, joten päädyin tekemään itselleni suolaisen piiraan.

Tämä viikko on nyt yhtä juhlaa hoidokilla on tänään nimipäivä ja saimme vielä ranskalaisten päälle karkitkin.
Kyllä oli lapset innoissaan.

POHJA:
100 g perunamuusijauhetta
2 dl täysjyvävehnäjauhoja
100 g voita
3/4 dl maustamatonta jugurttia

TÄYTE:

250 g pakaste katkarapuja
2 rkl tilliä
1 rkl rouhittua roseepippuria
100 g vuohenjuustoa
1 tlk kermaviiliä
2 kananmunaa

Valmista pohja yhdistämällä muusijauhe ja jauhot. Sekoita ne yhteen huoneen lämpöisen voin kanssa. Lisää jogurtti ja sekoita tasaiseksi.
Painele taikina piirasvuoan pohjalle ja reunoille.
Valuta sulaneet katkaravut siivilän läpi pienesti lusikalla katkarapuja painaen.
Ripottele katkaravut pohjalle. Lisää tilli ja roseepippuri sekä paloiteltu vuohenjuusto. Sekoita kermaviili ja kananmunat. 
Kaada seos täytteen päälle.
Paista 200 asteessa uunin alatasolla noin 35-40 minuuttia tai kunnes täyte hyytyy.



2 kommenttia:

  1. Kiitos ihanista ruokaohjeista!
    Erityisen iloinen olen oivallisista kasvis ja kalaruokaohjeista. Meinaa mennä sormi suuhun, kun "miniäkokelas" on kasvissyöjä (syö onneksi kalaa), mutta täältä olen löytänyt ihania ohjeita perheellemme! Kiitos siitä!

    VastaaPoista
  2. Kiitos KahviKaneli, mukavaa kuulla, että ohjeistani on hyötyä.
    Itse haluaisin syödä myös kevyemmin ja käyttää kasviksia enemmän.

    VastaaPoista

Mukavaa kun kommentoit :)