kotiliesi

tiistai 26. helmikuuta 2013

Kasvis-curry risotto, jauhelihakepakot ja jogurttikastike


Eilen tein valtavan hyvää ja monipuolista ruokaa.
Päivällä söimme risoton kepakoiden kanssa ja iltapäivällä risotosta muuntautui broiler-riisi pata. 
Lisäsin näet loppuun risottoon yhden broilerin rintafileen ja taas oli uusi ruoka pöydässä.
Tämä ruoka sai lapsilta suuren suosion, kastin kyllä jätin heidän lautasiltaan pois.
Pahoittelen syvästi, kun unohdin ottaa kuvaa jogurttikastikkeesta siitä on vain pieni näyte ylä kuvassa.

Meillä on tytöt tänään kotosalla ja sovimme, että he ovat hoitotätejä tämän ja huomisen päivän. Minä olin nyt keittäjän ominaisuudessa.
Tytöt saavat tästä rahaa huomiselle kaupunki reissulle.
Kaikilla näyttää olevan hauskaa uusien hooitotätien kanssa. 
Pieniä ohjeita antelen vain sivusta jos niitä tarvitaan.
Elikkä tämähän on lomaa Ukkoselleni ja minullekin.

1 suuri omena
1 porkkana
1 sipuli
2 dl riisiä
5 dl vettä
1 1/2 dl kermaa tai vettä
1 tl currya
mustapippuria
2/3 tl suolaa

Kuori ja kuutio omena ja porkkana. Silppua sipuli.
Mittaa kaikki ainekset uunipataan ja kypsennä 200 asteessa noin 1 tunti. 



 JAUHELIHAPUIKOT
 n. 10 kpl

400 g naudanjauhelihaa
1 sipuli
1 rkl öljyä
1 1/2 dl kaurahiutaleita
2 kananmunaa
2 tomaattia paloiteltuna
2 tl paprikajauhetta
1/2 tl maustepippuria

Kuori ja silppua sipuli ja kuullota pannulla öljyssä.
 Kumoa sipuli kulhoon tai monitoimikoneen sekoitus astiaan.
Lisää loput ainekset  joukkoon ja soseuta seos tasaiseksi massaksi.
Muotoile massasta kostutetuin käsin kepakoita leivinpaperin päälle uunivuoalle tai pellille.
Paista kepakoita 200 asteessa noin 25 minuuttia.

CURRY-JOGURTTIKASTIKE

2 dl maustamatonta jogurttia
2 rkl vihreää currytahnaa (punainen käy kyllä yhtä hyvin)
1 rkl tuoretta korianteria silputtuna

Sekoita kaikki aineet keskenään. 
Anna hetki maustua jääkaapissa ennen tarjoilua.
Tarjoile curry-riisipadan ja kepakoiden kanssa.

2 kommenttia:

  1. Heippa Tupu!
    Jauhelihan määrä on unohtunut ohjeestasi. Tuleekohan 400g:sta kymmentä puikkoa.

    VastaaPoista
  2. Kiitos Sirkku, kun huomasit.
    On se oleellisin aines puuttuu enkä huomaa vaikka luin kirjoituksen uudestaan. Sattuuhan sitä ;))

    VastaaPoista

Mukavaa kun kommentoit :)