kotiliesi

torstai 21. helmikuuta 2013

Helppo suklaakakku



Ukkoseni täytti eilen vuosia ja yllätin hänet kakulla.
Tein tämän kakun silikonivuokaan ja päätin testata jääkö kakku kiinni, jos en voitele ja jauhottele vuokaa.
No, pieniä kauneus virheitä on nähtävillä.
Tässä kakussa ne eivät haittaa, koska päällystän tämän kakun vielä.
Mutta teen postauksen näin kahvikakkuna, koska tämä on ohjeena näinkin vanhassa Apu-lehden plussa liitteessä, vuodelta 1988.
Ohje vihkosen olen saanut yli 80-vuotiaalta naiselta, joka on tätä kyseistä herkkuakin valmistanut, koska ohjeessa on omakätisiä lisäyksiä.

  5 dl vehnäjauhoja
3 dl sokeria
2 tl vaniliinisokeria
2 tl soodaa
1/2 dl kaakaojauhetta
150 g voita
2 dl piimää (kermaviilikin käy)
3 munaa

Mittaa jauhot, sokeri ja vaniliinisokeri kulhoon.
Lisää joukkoon myös sooda ja kaakaojauhe.
Sulata voi. Anna hetki jäähtyä ja kaada joukkoon piimä ja munat. 
Lisää seos kuivien ainesten joukkoon.
Kaada taikina voideltuun ja leivitettyyn rengasvuokaan 
Paista kakku 175 asteessa n. 45 minuuttia.


5 kommenttia:

  1. Kuulostaapa helpolta reseptiltä! Reseptit joissa ei tarvitse vatkata ovat lemppareitani. Täytyypä kokeilla. :)

    VastaaPoista
  2. Ukkosellesi Paljon onnea syntymäpäiväksi! Ja onpas suloinen kakku! Tosi kaunis! Varmasti myös hyvä.

    VastaaPoista
  3. Kivanoloinen ohje, ja kivassa vuoassa olet paistanut kakun :)

    VastaaPoista
  4. Kiitos teille kaikille kommenteistanne.
    Kakku on jo paremmissa suissa ja oli meinaan herkullista.

    VastaaPoista

Mukavaa kun kommentoit :)