sunnuntai 17. helmikuuta 2013

Hauki-perunapihvit jogurttikastikkeella


Ostin perjantaina kaupasta haukifileen ja valmistin näitä herkullisia kalapihvejä.
Perunamuusin jämä pääsi oikeuksiinsa tässä ihanassa reseptissä, jonka nappasin uusimmasta Pirkka ruoka-lehtisestä.
Tuttuun Tupumaiseen tapaan muuntelin hieman ohjetta, keitetyt perunat vaihtuivat muusiin ym. pientä.
Ostamastani 250 g haukifileestä valmistui nämä kahdeksan pihviä, joten jos haluat enemmän niin kannattaa tuplata resepti.

Meillä vanhempi tyttö meni kaverilleen yökyläilemään ja nuoremman patja kannettiin yläkerrasta tänne alas meidän makkariin. Voi kuinka oli tyttö innoissaa, kun pääsi äidille ja iskälle yökyläilemään.Iltapalankin sai itse valita ja halusi pizzaleipiä. Niinpä saunan jälkeen söimme kinkku-metwursti pizzaleivät.


250 g haukifiele nahaton
1 1/2-2 dl perunamuusia
1 rkl sitruunanmehua
3/4 tl suolaa
mustapippuria
2 rkl kapriksia
1 sipuli
1dl ruohosipulia hienonnettuna

KASTIKE:

2 dl maustamatonta jogurttia
1 dl tilliä
1/2 dl ruohosipulia
1/4 tl suolaa
mustapippuria

Sekoita kastikkeen ainekset sekaisin ja anna sen maustua jääkaapissa sen aikaa, kun valmistat kalapihvit.
Laita kala sekä muusi kulhoon ja möyhennä ne soseeksi tehosekoittimella tai monitoimikoneella.
Lisää kaprikset, sipuli silppu sekä mausteet joukkoon ja sekoita lastalla kaikki huolella sekaisin.
Muotoile taikinasta kostutetuin käsin noin 1 cm paksuisia pihvejä. Paista miedolla lämmöllä voissa kypsiksi, noin 5 minuuttia/puoli.
Tarjoile perunamuusin ja  salaatin sekä jogurttikastikkeen kanssa.



Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Mukavaa kun kommentoit :)