kotiliesi

perjantai 1. helmikuuta 2013

Appelsiini-fetasalaatti




Itse olen kova salaatin syöjä. Ruoka, kuin ruoka tarvitsee salaattia. Tai ainakin kurkkuviipaleita tai vaikka raejuustoa kaverikseen.
Tässä taas teille herkullinen salaatti, josta ei makua puutu.
Ihan voi syödä täälläisenään tai ruoan kanssa nauttien. Vieras pöydässäkin kaunis katseen vangitsia. 
Ja taas kerran sanon tämän tuttuakin tutumman fraasin, "niin nopea ja helppo valmistaa."(Mutta, kun se on totta.)
Ohje on vanhasta Pirkka-lehdestä.

Nyt on työpäivä ohi ja kävin kirjastolla sekä vanhempi tyttö kävi kampaajalla.
Oli ensimmäinen kerta, kun tyttö meni yksin kampaajalle. (Matkaa meiltä 300 metriä.) Hieman meinasi tyttöä jännittää. No, onhan tämä vasta elämässään kolmas kerta kun pääsi kampaajalle, aina on äiti leikannut tähän asti, vaikka tyttö on jo tänä vuonna kaksitoista vuotta ja aina ennen olen päässyt mukaan.
 Kävin kyllä tilaamassa tytön kanssa ajan samalle päivälle ja selitimme yhdessä minkänäköiset hiukset hän haluaa, sekä maksoin valmiiksi leikkauksen.

1/2 ruukkua salaattia
1 appelsiini
1 pieni punasipuli
1/4 prk fetasalaattia öjyssä
(itse ostin tavallista fetaa en öljyssä, lisäsin sitten itse hieman avokado zest öljyä pintaan.)


Revi salaatit vadille.
Kuori appelsiinit ja leikkaa ohuiksi viipaleiksi.
Leikkaa myös kuoritut punasipulit ohuiksi renkaiksi tai puolikkaiksi renkaiksi, kuinka itse haluaa. Jos sipulin maku on liian vahva voit kuullottaa sitä hetken öljyssä pannulla.
(Minä jätin väliin.) Näin maku miedontuu.
Asettele appelsiinit ja sipulit kauniisti salaattipedille. Lisää fetasalaatti päälle.
Pirskottele 2-3 rkl ölymarinadia kastikkeeksi. salaatin päälle.


2 kommenttia:

  1. Nam takuulla hyvää.Oikein mukavaa viikonloppua.

    VastaaPoista
  2. Kiitos Sarppu, hyvää on ja mukavaa viikonloppua myös sinulle.

    VastaaPoista

Mukavaa kun kommentoit :)