perjantai 1. helmikuuta 2013

Aamiaislimppu


Ja taas limppua, tälläkertaa tosin hieman rouheisempana versiona.
Tämäkin resepti on uudesta Leivotaan-lehdestä peräisin.
Ja leivän helppous piilee yhdessä kohotus kerrassa.

Tänään onkin helppo päivä töiden kannalta, kaksi hoidokkia puuttui kokonaan ja kaksi haetaan jo puolilta päiviltä pois.
Pelkästään yksi nukkuu tänään päiväunet. Tuntuu niin hassulta nukuttaa vain yhtä lasta, kun parhaimmillaan meillä nukkuu kuusikin hoidokkia päikkäreillä.

25 g hiivaa
3 dl lämmintä vettä
1 tl suolaa
1/2 dl tummaa siirappia
25 g öljyä tai voisulaa
5 dl sämpyläjauhoja
3 dl vehnäjauhoja

Murenna hiiva ja liuota se käden lämpöiseeen veteen.
Lisää suola, siirappi, öljy ja sämpyläjauhot.
Lisää viimmeiseksi vehnäjauhot vähän kerrallaan.
Alusta taikina tasaiseksi.
Kaada taikina leipävuokaan tasoita pinntaa hieman. Ripottele päälle hieman jauhoja.
Anna leivän kohota leivinliinan alla noin 30 minuuttia. 
Paista uunissa 200 asteessa noin 30-35 minuuttia.


4 kommenttia:

  1. Oikeesti yksi kohotus vain? Tätä kokeilen heti. Miten saa leivän tollein "repeilemään" sivulta?

    VastaaPoista
  2. Anonyymi: Kyllä vain yhdellä kohotuksella hoituu koko leivän teko.
    Tuo repeily tapahtui ihan itsestään, lehdenkin leipä oli myös repeillyt kuvassa, eri kohdasta tosin.

    VastaaPoista
  3. Oikein on herkullisen näköistä! Uunissa paistuu parhaillaan nopea paltileipä ohjeellasi ja Anonyymille vain tiedoksi, että se se vasta kohotuksessa helppo onkin. Eikun Tupun reseptejä selaamaan.
    Reseptisi ovatkin oikea aarreaitta:)
    Mukavaa viikonloppua! Meillä tuoksuu kovasti leipä tänä viikonloppuna:D

    VastaaPoista
  4. Kiitos kiitos, Mustakissa.
    Nämä kaikki ohjeet ovat lehdistä ja täältä blogeista, että kiitos ei kyllä kaikki kuulu minulle.
    Mutta tuntuu kyllä ihanalta, kun olette kaikki ottaneet reseptit käyttöönne ja niitä kommentoineet ahkerasti.
    Tämä antaa sitä lisä virtaa, kun kuulee kommentteja.

    VastaaPoista

Mukavaa kun kommentoit :)