kotiliesi

tiistai 29. maaliskuuta 2011

Kaalilaatikko



Valmistin kaalilaatikkoa, omaa lempi herkkuani pitkästäaikaa.
Tämä resepti oli joskus maitotölkin kyljessä ja sen siitä leikkasin ja nyt kun sen löysin niin pakkohan sitä oli kokeilla siirappia laitoin enenmän kun reseptissä ja oli oikein nappiin mielestäni.
En olekaan ennen tälläisella ohjeella tätä kyseistä herkkua tehnyt vaan äidiltäni saaman vanhan ja hyvän reseptin mukaan. Herkkua oli kyllä tämäkin.

n. 800 g valkokaalia
2 sipulia
400 g  jauhelihaa
2 rkl margariiniä
1/4 tl valkopippuria
2 rkl meiramia
1 1/2 tl suolaa
1/2 dl siirappia
1 dl puuroutuvaa riisiä
8 dl maitoa

Suikaloi kaali. Hauduta tilkassa vettä, valuta. Hienonna sipuli ja paista jauhelihan kanssa. Lisää mausteet. Keitin jonkin aikaa uunipadassa maidon seassa riisiä niin  että siitä tuli löysä puuro. (Tätä ei ohjeessa ole joten voit kyllä laittaa riisit raakanakin joukkoon.)
Yhdistä kaikki ainekset riisipuuron joukkoon. Kypsennä 175 asteessa noin 1 1/2 tuntia. Tarjoile puolukkasurvoksen kanssa.



3 kommenttia:

  1. Joo, kyllä kaalilaatikko minustakin siirappia jonkin verran tarvitsee, ja on muuten hyvää :)

    VastaaPoista
  2. Oi vitsi! Minäkin mietin tuossa yks päivä, jos tekisin kaalilaatikkoa. Näyttää hyvältä :)

    VastaaPoista
  3. Kaalilaatikko on niin hyvää, namskis ja kiitos teille Mausteinen Manteli ja Jenni.

    VastaaPoista

Mukavaa kun kommentoit :)